Facebook Pixel

Swippyy wax interview

Swippyy wax interview
  1. Introductie en Achtergrond:

Kunt u zichzelf kort introduceren en ons vertellen over uw rol binnen het bedrijf?

Bij Swippyy ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering en de ontwikkeling van onze producten. Wat begon als een passie voor auto’s en de drang om de hoogwaardige auto detailing producten te maken, is binnen enkele maanden uitgegroeid tot een merk dat geliefd is door zowel hobbyisten als professionals.

Onze missie bij Swippyy is om autoliefhebbers en professionals hoogwaardige, innovatieve detailing producten te bieden die niet alleen zorgen voor langdurige bescherming, maar ook de passie voor autoverzorging versterken. We streven ernaar om producten te ontwikkelen die efficiëntie en beleving combineren, terwijl we duurzame oplossingen leveren die bijdragen aan een stralende toekomst voor zowel voertuigen als het milieu

Hoe lang bestaat uw bedrijf al en wat heeft u geïnspireerd om te starten met dit merk?

Ons bedrijf bestaat sinds oktober 2023, maar heeft nu al meer dan duizend tevreden gebruikers bereikt. Onze producten zullen binnenkort ook in verschillende Europese landen beschikbaar zijn. Alle klanten en verkooppunten hebben we bereikt zonder actieve marketing, puur door mond-tot-mondreclame. Ons doel is altijd geweest om ons te onderscheiden door unieke producten aan te bieden die meerwaarde bieden voor onze klanten.

  1. Het Merk:

Wat maakt uw producten uniek in vergelijking met andere merken op de markt?

Wat Swippyy-producten uniek maakt, is onze toewijding aan kwaliteit, innovatie en gebruikservaring. Bij de ontwikkeling van elk product doorlopen we een grondig testproces waarbij ervaren detailers en productreviewers betrokken zijn. Dit stelt ons in staat om producten te creëren die niet alleen presteren onder diverse omstandigheden, maar ook verder gaan dan de standaard in de markt. Een ander onderscheidend kenmerk is de beleving die onze producten bieden. Terwijl veel merken zich richten op gebruiksgemak, combineren wij dit met een diepere glans, langere bescherming en een authentieke ervaring, zoals met onze Premium Ceramic Carnauba Wax. Daarnaast zorgen we ervoor dat elk product een meerwaarde biedt die de verwachtingen van de klant overstijgt.

Kunt u ons wat meer vertellen over uw best verkopende product(en) en waarom ze zo populair zijn?

Onze Premium Ceramic Carnauba Wax is absoluut een bestseller. Het is geliefd vanwege de diepe, natuurlijke glans en de extreme waterafstotende eigenschappen.

Andere autowaxen blinken vaak uit in slechts één, hooguit twee eigenschappen. Voorbeelden van eigenschappen zijn:

  • Gebruiksvriendelijkheid;
  • Diepe glans
  • Vuil- en waterafstotendheid
  • Beading
  • Het opvullen van lichte krassen
  • Standtijd

De Swippyy Premium Ceramic Carnauba Wax combineert al deze eigenschappen in één product, en ze zijn allemaal van een zeer hoog niveau. Er hebben al meerdere onafhankelijke productvergelijkingen plaatsgevonden en onze wax is tot op heden als beste uit de test gekomen. Een aantal van deze vergelijkingen staan al online op verschillende kanalen, maar lang nog niet allemaal.

Klik hier om direct naar Swippy te gaan.

 

  1. Visie voor de Toekomst:

Welke doelen streeft uw bedrijf na voor de komende jaren?

Ons doel is om internationaal door te breken en onze positie op de markt verder te versterken. We blijven innoveren en werken aan nieuwe producten die de autoverzorging naar een hoger niveau tillen.

Zijn er nieuwe producten of innovaties waar uw bedrijf momenteel aan werkt?

We staan op het punt twee revolutionaire coatings te lanceren. De eerste coating biedt een uniek voordeel: terwijl andere coatings meerdere lagen vereisen en uren in beslag nemen, biedt onze coating bescherming tot wel 5 jaar met slechts één laag. Dit bespaart niet alleen tijd, maar levert ook betere resultaten op dan veellagen-coatings. Daarnaast brengen we een coating spray uit op basis van het 'spray on, wipe off' principe, met een standtijd van meer dan een jaar. Deze innovaties richten zich op gebruiksgemak en lange bescherming.

Na de lancering van onze revolutionaire coatings, zijn we van plan om ons assortiment verder uit te breiden met een reeks reinigende en beschermende producten. Denk hierbij aan hoogwaardige producten zoals een wetcoat en een krachtige, maar veilige velgenreiniger. Ons doel blijft altijd hetzelfde: het bieden van producten die zowel de efficiëntie verhogen als de resultaten verbeteren, zodat autoliefhebbers en professionals hun voertuigen optimaal kunnen onderhouden en beschermen

  1. Marktinzichten:

Hoe ziet u de huidige staat van de markt voor auto verzorgingsmiddelen/detailing producten?

De markt is in volle bloei, vooral omdat consumenten steeds bewuster worden van de waarde van goede autoverzorging. Waar het vroeger vooral om professionals ging, zien we nu ook een sterke groei in de doe-het-zelf-markt. Mensen willen hun auto in topconditie houden en zijn bereid te investeren in producten die het onderhoud makkelijker maken.

 

Welke trends ziet u momenteel in de markt en hoe anticipeert uw bedrijf hierop?

De markt voor autoverzorgingsproducten is enorm gegroeid. Er verschijnen wekelijks nieuwe private label auto detailing merken in Nederland. Het is een hype geworden, maar veel van deze producten bieden geen meerwaarde ten opzichte van de gevestigde merken. Bij Swippyy proberen we ons te onderscheiden door echt onderscheidende producten te ontwikkelen die wél waarde toevoegen voor onze klanten.

Hoe heeft de markt zich ontwikkeld sinds de oprichting van uw bedrijf?

De markt heeft zich flink ontwikkeld sinds onze oprichting. Naast de opkomst van private labels zien we ook steeds meer detailing bedrijven, en er is een groeiende interesse in detailing onder particulieren. De grootste verandering hebben we echter kunnen realiseren met de hulp van wax-expert Cees Wildschut. Waar traditionele waxen terrein verloren aan gebruiksvriendelijke opties zoals spray sealants, hebben we met de introductie van de Swippyy Premium Ceramic Carnauba Wax een verschuiving gezien. Sealants bieden wel gemak, maar missen de eigenschappen, beleving en het tastbare contact met de lak van je voertuig die je krijgt met een pasta wax. Dankzij de eerlijke reviews van Cees en de kwaliteit van ons product, merken we dagelijks dat de interesse in traditionele waxen weer toeneemt

  1. Kwaliteit en Duurzaamheid:

Hoe belangrijk is kwaliteit voor uw producten, en hoe zorgt u ervoor dat deze consistent blijft?

Kwaliteit is onze topprioriteit. Elk product dat we op de markt brengen, ondergaat strenge tests om te garanderen dat het consistent presteert onder uiteenlopende omstandigheden. Of het nu sneeuwt, regent of de zon fel schijnt – Swippyy producten blijven beschermen. We gebruiken uitsluitend de beste ingrediënten en werken nauw samen met chemici om constant te verbeteren. Om deze hoge standaard te waarborgen, kiezen we er bewust voor om niet meteen een hele reeks producten te lanceren. In plaats daarvan ontwikkelen en introduceren we onze producten geleidelijk, zodat elk product de zorg, aandacht en tests krijgt die het verdient

Wat doet uw bedrijf op het gebied van duurzaamheid en milieubewustzijn?

Onze producten zijn ontwikkeld met het oog op duurzaamheid, met name door de de lange standtijd van de producten. Onze coatings en waxen bieden langdurige bescherming, waardoor gebruikers minder vaak hoeven te behandelen en minder reinigingsproducten hoeven te gebruiken. Dit is niet alleen voordeliger, maar ook beter voor het milieu.

Klik hier om direct naar Swippy te gaan.

 

  1. Klantrelaties:

Hoe belangrijk zijn klantrelaties voor uw bedrijf, en welke strategieën gebruikt u om deze relaties te onderhouden?

Bij Swippyy draait alles om de klant. We geloven in het opbouwen van lange termijn relaties door persoonlijke service en hoogwaardige producten. Feedback van klanten is goud waard, en we gebruiken die input actief om onze producten en diensten verder te verbeteren. We staan altijd klaar voor vragen of advies, en dit persoonlijke contact is een van de redenen waarom onze klanten loyaal blijven

Luistert uw bedrijf naar feedback van klanten, en zo ja, hoe wordt deze feedback gebruikt om uw producten te verbeteren?

Voor we een product lanceren, laten we het testen door minimaal 10 professionele detailers met jarenlange ervaring. Deze detailers zijn ook bekend met soortgelijke producten van andere merken. Hun feedback is essentieel om ervoor te zorgen dat onze producten de kwaliteit leveren die we beloven en zelfs verder gaan dan wat de markt verwacht. Daarnaast betrekken we onze klanten actief bij het ontwikkelproces door hun persoonlijke feedback te vragen. Deze feedback wordt niet alleen gewaardeerd, maar speelt een cruciale rol in onze voortdurende verbetering. We luisteren niet alleen, maar ondernemen ook direct actie om onze producten en diensten nog beter te maken

  1. Waarom polijstweb.nl:

Waarom heeft uw bedrijf ervoor gekozen om polijstweb.nl als verkooppunt te gebruiken?

Polijstweb.nl is een toonaangevende speler in de detailing wereld, met een breed netwerk van gepassioneerde autoliefhebbers. Hun focus op kwaliteit en service sluit naadloos aan bij onze merkwaarden. Bovendien is hun bereik indrukwekkend, wat ons helpt om nog meer klanten kennis te laten maken met onze producten.

Welke factoren maakten polijstweb.nl aantrekkelijk als distributeur voor uw producten?

Hun sterke reputatie, brede klantenkring en de expertise die ze in huis hebben. Daarnaast waarderen we hun eerlijke aanpak en de mogelijkheid om samen te werken aan groei.

  1. Technologie en Innovatie:

Op welke manieren maakt uw bedrijf gebruik van technologie en innovatie in uw producten of bedrijfsprocessen?

Innovatie zit in ons DNA. We maken gebruik van de nieuwste technologieën in chemie en productie om onze producten steeds beter te maken. Denk hierbij aan nanotechnologie in onze coatings, waardoor we een ongeëvenaarde duurzaamheid en bescherming kunnen garanderen.

Ziet u nieuwe technologieën opkomen die de auto verzorgingsmiddelen/detailing industrie kunnen veranderen?

Absoluut, een van de meest opkomende technologieën binnen de autoverzorgings- en detailingindustrie is de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten. Consumenten en bedrijven hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid, en dit heeft geleid tot innovaties in de samenstelling van verzorgingsproducten.

  1. Klanttevredenheid:

Hoe meet uw bedrijf klanttevredenheid en welke maatregelen neemt u om eventuele problemen aan te pakken?

We vragen al onze klanten regelmatig om feedback en maken onze contactgegevens breed toegankelijk. Via sociale media, telefonisch en zelfs per WhatsApp zijn we altijd goed bereikbaar. We doen er alles aan om problemen te voorkomen, maar mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan zorgen we voor een passende oplossing. Daarbij betrekken we de klant actief door te vragen naar hun mening over ons voorstel, zodat we samen tot de beste oplossing kunnen komen

 

Kunt u ons een voorbeeld geven van een situatie waarin uw bedrijf er alles aan heeft gedaan om een klant tevreden te stellen?

Een keer hebben we ervaren dat de levering door een fout van de vervoerder veel te laat aankwam. Om het proces te versnellen hebben na één dag actie ondernomen en de vervoerder een onderzoek laten starten. Helaas was het product niet op tijd bij de klant, dus hebben we zelf 100 km enkele reis naar de klant gereden om de producten af te leveren. De te laat geleverde bestelling mocht de klant behouden.

  1. Afsluiting:

Zijn er nog andere aspecten van uw bedrijf of producten die u graag zou willen benadrukken?

Ja, naast onze wax en coatings willen we graag onze glasdoeken onder de aandacht brengen. Deze doeken zijn ontwikkeld om veelvoorkomende problemen zoals vlekken, strepen en waas te bestrijden. Ze leveren een streeploos en vlekvrij resultaat zonder waas achter te laten, zelfs zonder ruitenreiniger. Ze zijn ideaal voor ruiten, binnenspiegels, navigatieschermen, dashboards en hoogglans interieurdelen.

Daarnaast willen we onze Leather Foam Cleaner benadrukken. Deze foamreiniger biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van sprayreinigers. Onze krachtige leerreiniger is effectiever dan de meeste andere producten en blijft toch veilig in gebruik. Het vermindert de noodzaak voor intensief schrobben of borstelen en zorgt voor een mooie matte afwerking.

Waar kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden over uw merk en producten?

De producten van Swippy zijn natuurlijk de vinden op de webshop van Polijstweb.nl.

Klik hier om direct naar Swippyy te gaan.



Deze producten zijn wellicht interessant voor u