Facebook Pixel

Polijstpads schoonmaken

Polijstpads schoonmaken

Polijstpads schoonmaken?

Tijdens het polijsten zul je merken dat de polijstpads vaak verzadigen met polijstmiddel. Tijd om deze schoon te maken dus. Maar hoe maak je polijstpads schoon en waarom maak je polijstpads schoon? In deze blog lees je alles over het schoonmaken van polijstpads.

Waarom moet je polijstpads schoonmaken?

Tijdens het polijsten zul je merken dat op een gegeven moment de polijstpad vol raakt met polijstmiddel. De polijstpad is dan verzadigd. Wanneer de polijstpad te verzadigd is verliest de pad niet alleen zijn kracht en werking. Hij zal op den duur gewoon kapot gaan omdat deze als eerst geen koeling meer krijgt en als tweede zal hij te zwaar worden en dan bestaat de kans dat de pad gaat scheuren. Tijd om de polijstpads schoon te maken.

Polijstpads schoonmaken tijdens het polijsten

Wanneer je polijstpads vol raken met polijstmiddel en je hebt geen extra set polijstpads achter de hand zul je de polijstpads tijdens het polijsten moeten schoonmaken. Het beste kun je dit dan handmatig doen. Doormiddel van een wasmiddel en warm/lauw water.

Polijstpads handmatig schoonmaken

Polijstpads kunnen gemakkelijk handmatig worden schoongemaakt. De beste manier is om een emmer met warm/lauw water te pakken en daarin een scheutje microwash wasmiddel aan toe te voegen (50-60 ml) Vervolgens de pads in de emmer doen en even laten inweken tot het water gaat verkleuren. Vervolgens nog even omspoelen onder de kraan en zover uitknijpen. Daarna kun je de polijstpads droog laten draaien op de polijstmachine.

Tip: Laat je de pads droogdraaien op de machine doe dit dan in een lege emmer. Zo voorkom je het spetteren.

Polijstpads machinaal schoonmaken

Wanneer je klaar bent met polijsten dan kun je de pads ook machinaal wassen. Het beste is dan om de pads eerst voor te weken in een emmer met warm/lauw water en een scheutje microwash. Wachten tot het water verkleurd en dan de pads (in een kussensloop) in de wasmachine doen op 30 graden en een kort was programma.

Polijstpads laten drogen

Wanneer je de pads sneller wil laten drogen tijdens het polijsten kun je ervoor kiezen de pads te laten rondraaien op de polijstmachine (zoals hierboven omschreven) Of dit te doen met een luchtspuit. Wanneer je de polijstpads hebt gewassen in de wasmachine kun je de polijstpads ook laten drogen op een droogrek. Het velcro naar boven omdat overtollige water er dan beter uit kan lopen en niet in het velcro zakt.

Polijstpads bij Polijstweb

Zo! We hopen dat je de polijstpads wat langer meegaan door ze goed schoon te maken.
Wil je meer weten over wat je wel of niet kunt doen met een polijstpad? Lees dan ook onze andere blog!

Heb je verder nog vragen over polijstpads? Of wil je polijstpads bestellen? Kijk dan snel ons complete assortiment polijstpads of neem contact op met ons voor al de vragen over polijstpads!

 



Deze producten zijn wellicht interessant voor u